Oldalak

2017. augusztus 2., szerda


 Tök jó spagetti

 Tökvirágos /cukkini / spagetti

     Sárgát virágzik a tök.....; épp itt az ideje egy jó nyári spagettinek . Térjünk is rá az olaszok által oly kedvelt és szeretett tökvirágos vagy inkább cukkini virágos spagetti készítésére .



Hozzávalók:
 1 kis lila hagyma / salotta
 6 cukkini virág
 1 kis csokor aprított petrezselyemzöld
 1 cikk fokhagyma
 1 csili paprika
 10 gr. olvasztott vaj
 75 gr. reszelt parmezán
 1 tojás sárgája
 2,5 dcl. alaplé / zöldségleves kockából
 4  paradicsom
 1 kis sáfrány
 3 k extra-szűz olíva olaj 
 só
 fekete bors 
320 gr. spagetti / durum

Elkészítés:
    Oda teszünk a tűzhelyre egy a spagetti főzéséhez megfelelő méretű fazekat , vízzel és egy kis sóval és forraljuk fel.
   Eközben egy serpenyőben melegítjük az olajat és a vajat , meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát , a fokhagymát meg a csili paprikát valamint a petrezselyemzöldet . Amikor a zsiradék felforrósodott ezeket hozzáadjuk , egy keveset fonnyasztjuk , ügyelve hogy oda ne kapjon , kevergetjük és hozzáadunk 3 k alaplét amivel együtt pároljuk. Ezalatt megmossuk a cukkini virágokat , megtisztítjuk , eltávolítjuk a kocsányokat és a bibéket , hideg vízzel leöblítjük , majd papírtörlővel óvatosan megtörölgetjük , ezután egy táblán finomra / ujjnyi vastagságúra / keresztbe felaprítjuk .


   Mialatt  készül a szósz hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és a durvára vágott sáfrányt , majd egy kis idő múltán a cukkini virágokat is , együtt pároljuk kb. 5 percig .


 Nem megfeledkezve a spagettiről , azt is beletesszük a forrásnak indult főzővízbe és al dentére főzzük . Míg a tészta fő , kiegészítjük és befejezzük a mártást .Egy megfelelő üveg vagy porcelán tálba , amiben majd felszolgáljuk a spagettit felverjük a tojássárgáját a parmezán sajttal , miközben hozzákeverünk 4 evőkanál alaplét és az elkészült mártást , sózzuk ,borsozzuk , keverjük jól össze , majd hozzáadjuk a készre főtt spagettit . Forrón tálaljuk !
- mivel a sím kártyám elveszett , a képek forrása :

youchef.tv - Spaghetti ai Fiori di Zucca




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése